Husk at trykke:Velkommen - Information - HS-F-crewet - Spring-ud-linien
ca. 5.500 medlemmer

Spring-ud-linien:
Det at springe ud handler ikke om, at man bare fortæller folk at man er til mænd, kvinder, begge dele eller føler man er født i den forkerte krop.
Det handler om alt andet faktisk. Om, at man er angst for at miste sin familie og venner, at samfundet vil stigmatisere en, at man gør andre kede af det, at man selv bliver ked af det og at man ikke kan identificere sig med de "LGBT’ere", som man ser i fjernsynet.
      I starten finder man måske ud af, at noget ikke er som det skal være. Det kan ske på mange måder og foregår oftest over lang tid, hvor man eksempelvis bemærker, at man som kvinde kigger efter flotte kvinder på gaden eller som mand kigger efter flotte mænd på gaden.
Måske finder man ud af, at man som kvinde har større lyst til at købe herretøj, end kvindetøj, fordi man føler sig mere som man end kvinde og omvendt.
      Det er store ting der fylder i en og man begynder måske at benægte, at man enten er homoseksuel, biseksuel eller transperson og vælger måske blot, ikke at gøre noget ved det og undertrykke det, eller undskylde det med, at det blot er en fase.
Det fylder dog mere og mere i folks hverdag og til sidst er man nødt til at erkende, at man er til et andet køn eller føler sig som et andet køn.
      Når man har erkendt at man er homoseksuel, biseksuel eller transperson lever man oftest i lang tid med angsten for at miste sin familie, venner og at samfundet vil vende ryggen til én. Man søger måske på internettet og kan slet ikke identificere sig med regnbueflaget, bøsselivsstilen og alt hvad der dertil hører og føler sig måske blot endnu mere anderledes end alle andre.
      Det at skulle fortælle sin familie og venner, at man er til modsatte køn eller føler, at man er født i den forkerte krop er en nervepirrende affære, som de fleste helst ville være foruden, mens de står overfor det.
Det er meget individuelt hvordan folk takler dette. Nogen ringer til deres familie og venner og får det hele overstået på en dag, andre tager en dag ad gangen og fortæller det først til deres mor, efterfølgende til deres far og dernæst deres søskende eller omvendt. Nogen fortæller det først til nogle venner, hvorefter familien bliver informeret samlet.
Der er ikke nogen rigtig eller forkert løsning – det handler om at finde sin egen sti og følge den og tro på, at man er god nok uanset hvordan folk end måtte tage det.
      Stort set alle føler en enorm lettelse og befrielse, når de har sprunget ud overfor deres sociale netværk.
Man kan endelig være sig selv fuldt ud – dermed ikke ment, at det første man gør er, at tage diverse mænd eller kvinder med til familiefrokoster eller dukker op i modsatkønnet tøj. Man tager årene efterfølgende langsomt det ene skridt efter det andet og har hele tiden følehornene ude, for at mærke om man går på sikker grund.
Langt de fleste bliver ikke udsat for, at deres familie ikke accepterer deres seksualitet, men desværre er der nogen, hvor familien ikke kan acceptere dette.
Det er naturligvis en enorm sorg – men man skal huske på, at familie og venner også skal have tid til at springe ud.
De skal også vænne sig til, at din kæreste nu har et mandligt eller kvindeligt navn – at du selv gerne vil kaldes et modsatkønnet navn og de nu skal fortælle det til deres venner og øvrige familie.
Alting tager tid – og vi sidder klar på Spring-ud-linien til at lytte, forstå og fortælle, komme med gode råd og være den skulder, som du måske mangler.
Spring-ud-linien er for de frustrerede, de tænkende, de undrende, dem som har børn, dem som har en kone eller en mand, dem som har brug for hjælp, der som mangler støtte og dem som har brug for en skulder eller for at blive hørt.

Åbningstider:
Tirsdag: 18 - 22
Torsdag: 18 - 22

Vi har desværre ikke åbent lige nu.
Men send os en e-mail alligevel, så svarer vi så hurtigt vi kan.


Skriv til os:
E-mail: hsfsul@live.dk

Del din historie:
På Spring-ud-liniens Facebook-side kan du dele din historie, til gavn for andre mennesker, som har stået i den situation, som du engang stod i. HS-F © 2011
 Udviklet af
 Jobbe Hansen
 E-mail: hsfadm@live.dk